MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE PDF

March 7, 2019 posted by

MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE Strip: RO MARCENARO [MARKS & ENGELS] on *FREE* shipping on qualifying offers. MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE [Karl Marks Fridrih Engels] on Amazon. com. *FREE* shipping on qualifying offers. Manifest Komunističke Partije. 5 likes. Book. Manifest Komunističke Partije. Book. 5 people like this topic. Want to like this Page? Sign up for Facebook to get .

Author: Kazrashura Marisar
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 7 May 2010
Pages: 235
PDF File Size: 20.14 Mb
ePub File Size: 13.88 Mb
ISBN: 399-2-20129-811-8
Downloads: 36592
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrataxe

Amazon Music Stream millions of songs. Sedeci u Svajcarskoj nije bilo tesko biti protiv ucesca Rusije u ratu.

This file contains additional komunosticke such as Exif metadata which may have been added by the digital camera, scanner, or software program used to create or digitize it. Mi tu klevetu odbijamo, ali jednovremeno izjavljujemo da cemo se boriti za to da partija ne ode ni u levi oportunizam, u nezrelo buntarstvo i pucizam. Pod vidom borbe za diktaturu proletarijata zavodi se jedna bezocna diktatura vodja nad proletarijatom.

Write a customer review. I pri istom ekonomskom komuisticke negde su se stare feudalne klase vise odrzale, negde manje.

Najvaznija socijalna reforma koja u nasoj zemlji uskoro mora biti izvedena, jeste unistenje feudalnog zemljoposeda i podela komhnisticke u slobodnu svojinu seljacima. Ali zato ova Internacionala mora biti ne organ svetskog proletarijata nego organ sovjetske vlade u Moskvi. Internacionala ne moze naredjivati. Stvarna vlast u Internacionali jeste Izvrsni Odbor, izabran na Kongresu.

Njegova je duznost bila, kad je vec govorio, da rece ovo sto smo mi rekli. Pokazacemo mi stotinama miliona organizovanih evropskih radnika kako se pravi revolucija! Umesto takvog odgovora drug Milkic postupa sasvim obrnuto. Jedna nacionalna partija ne moze biti prema Internacionali u polozaju kaplara prema generalu.

Za to i zelimo da se odmah sazove vanredni kongres komunistticke da nasa partija na mabifest kongresu nacelno odbaci zakljucke poslednjeg kongresa u Moskvi i svojim delegatima da precizna uputstva.

  BSAVA SMALL ANIMAL FORMULARY PDF

The Communist Manifesto – Wikidata

Protiv toga se zasticuje blagovremenim ciscenjem opozicije manifeet partije. Isto tako smatramo potpuno pogresnim pokusaj da se ukinu manifesf zemaljske partije kao autonomne partije i da se kao sekcije potpuno potcine moskovskom Izvrsnom Odboru. Statuta “Izvrsni Odbor upravlja celim radom Kom. Ova sektaska praksa u kojoj se na lak nacin otrese svake opozicije, kojom se prigusuje svaki duhovni zivot partije, namece se danas svima partijama.

Zbog toga mi odlucno ustajemo protivu novih statuta, koji ubijaju partije masa. U Evropi nema zemlje u kojoj je radnicki pokret tako beznadezno pritisnut kao nas. U ovim organizacijama nuzno je organizovati komunisticke celijekoje trajnim i neprekidnim radom treba da za stvar komunizma pridobiju sindikate i druge organizacije.

CABINET // Cover Versions: “The Communist Manifesto”

Prema statutu cilj je Internacionale da potpuno ukine pojedine samostalne komunisticke partije u pojedinim zemljama i da za ceo svet stvori jednu jedinu komunisticku partiju.

Partija doticne zemlje salje u Izvrsni Odbor pet clanova sa odlucujucim glasom. Svi zakljucci Komunisticke Internacionale kao i zakljucci njenog Egzekutivnog Komiteta su obavezni za sve partije partiije Komunistickoj Internacionali. Ali taj savez mora biti jedna Internacionala, organ raznolikih potreba proletarijata u raznim zemljama, a ne vojnicka organizacija koja sve partije hoce da potcini jednoj.

Balkanski narodi danas trebaju mira. U nekoliko velikih partija Italija, Koministicke, Norveska, Jugoslavija i druge cija vecina stoji na stanovistu komunizma, odrzava se jos i danas jako reformisticko – socijal-pacifisticko krilo, koje samo ceka trenutak da opet podigne glavu, da aktivno sabotira revoluciju i pomaze burzoaziji i Drugoj Internacionali”.

Svaki pokusaj oruzanog ustanka odveo bi neminovnoj katastrofi i potpunom onemogucenju ma kakve forme klasne borbe. Sva partijska stampa mora biti pod upravom pouzdanih komunista, koji su pokazali svoju predanost stvari proletarijata. Komunizam nije mogucan svuda i u svako doba.

  LEY 16998 PDF

Kapital (Marx)

Svaka zemlja ima bar ujedinjen sindikalni pokret ako su im partije podeljene. This page was last edited on 18 Julyat Komunisticka Internacionala mora stvarno i na delu predstavljati jednu jedinstvenu komunisticku partiju celoga sveta. Retrieved from ” https: Adobe Photoshop CS6 Windows. U njoj mora vladati gvozdena disciplina. This file has been identified as being free of known restrictions under copyright law, including all related and neighboring rights.

Oni partijski clanovi, koji principijelno odbiju uslove i direktive postavljene od strane Komunisticke Internacionale, imaju se iz partije iskljuciti. One partije koje sada zele stupiti u Komunisticku Internacionalu, a svoju dosadanju taktiku nisu radikalno promenile, moraju pre svoga pristupa u III Internacionalu pobrinuti se da najmanje dve trecine mesta glavnog odbora i svih vaznijih centralnih institucija zauzmu drugovi, koji su se pre II Kongresa Komunisticke Internacionale nedvoznacno javno izjasnili za pristup partije u III Internacionalu.

Svi vodeci partijski organi svih zemalja duzni su odstampati sva vazna zvanicna dokumenta Egzekutive Komunisticke Maniffest. Ne na putu novih ratova nego na putu politickog i privrednog saveza i sporazuma oni mogu traziti puta za resavanje spornih nacionalnih pitanja. Danas u nasoj zemlji tome vreme jos nije doslo. East Dane Designer Men’s Fashion. A u “Radnickim Novinama” izlazi clanak: Ovaj trajni duhovni rad, ovaj ziv unutarnji zivot, ova stvarna mogucnost uticaja pojedinaca na partijsku celinu, cinili su da se clanovi u masi vezu za partiju, da se licno razvijaju i da obilno rade na raznovrsnim partijskim poslovima.